You are currently viewing Važnost aplikacija

Važnost aplikacija

  • Post author:
  • Post category:Blog

Aplikacije…

Svi smo čuli taj izraz ali da li znate šta su to u stvari?

Za razliku od web sajtova, koji služe da prikažu neki sadržaj, aplikacije po pravilu služe da da nešto (korisno) urade.

Aplikacije mogu da budu „na internetu“ i onda se zovu web aplikacije. Pokreću se u okviru internet pregledača (Chrome, Mozilla, Edge…) i generalno rade neke jednostavnije zadatke.

Druga vrsta aplikacija su napravljene za tačno određenu vrstu uređaja: za Android, iPhone, PC, Mac

Šta aplikacije mogu da urade? Verujte, skoro bilo šta! Računari (i telefoni) su ušli u sve pore života i pri ruci su nam pa tako, čim pomislite na neki posao u kojem imate više podataka / koje morate da povežete / koje morate da obradite – eto kandidata za aplikaciju.

Pomenućemo aplikacije za dostavu hrane, naručivanje prevoza, organizovanje salona za negu lepote, organizovanje korisnika u nekoj teretani. Tu su i aplikacije koje prate naše zdravlje pa možemo da vodimo računa o vežbanju, ishrani. Modernizovali su se i veliki tržni centri pa nude pogodnosti ako koristite njihovu „loyality“ aplikaciju.

Danas sve funkcioniše preko vidžeta koje koristimo i tražimo način da olakšamo sebi i izbegnemo čekanje u redu na kasi, ispred neke klinike ili na ulici. Sada nam je potrebna samo prava aplikacija koja će zadovoljiti naše potrebe u tom trenutku.

Programi za PC su valjda najkomplikovanija vrsta aplikacija. Oni su „teška artiljerija“ za obradu velikog broja podataka. U jednoj firmi tu su najčešće korišćeni knigogodstveni programi, programi za praćenje procesa rada, magacinski poslovi, upravljenje mašinama i kontrolerima.

Mogućnosti  su bezgranične!

Veliki broj aplikacija se već može naći na internetu. Neke su besplatne a neke se plaćaju. Pravljene su da zadovolje veliki broj korisnika i u glavnom zadovoljavaju osnovne potrebe.

Sa druge strane, ako vaše poslovanje zahteva posebne postupke, možete da imate i potpuno svoju aplikaciju, po svojim zahtevima. Ukoliko imate ideju, potrebu i želju, budite slobodni da nam pišete ili nas kontaktirate. Možete zakazati konsultacije preko našeg web sajta ili lično, izbor je na vama.

Vaš Dizajn sajtova